Κυριακή 29 Δεκέμβρη:Ο Μπάμπης Στόκας στο Barrio Nuevo Arte,στο Κιάτο

                           Την Κυριακή 29 Δεκέμβρη 
                    <<ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΤΕ ΜΗΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ>>
Ο πολυχώρος τέχνης και πολιτισμού Barrio Nuevo Arte υποδέχεται το Μπάμπη Στόκα ,για να μας ταξιδέψει στα μονοπάτια της φωνής του με όχημα την ευαίσθητη αλλά και δυναμική του ερμηνεία...
Τα καλοκαίρια μας με έναν «υπνόσακο», οι «παλιές αγάπες» μας, τα «γιατί» μας, μαζί με ένα απρόσμενο ανθολόγιο αγαπημένων Rock και λαϊκών τραγουδιών παιγμένα από μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών υπόσχονται ότι θα κρατήσουν το όνειρο αληθινό...
Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ ήταν ο τραγουδιστής των ΠΥΞ ΛΑΞ,του πιο δημοφιλούς ελληνικού συγκροτήματος της σύγχρονης μουσικής σκηνής, του οποίου αποτελούσε και ιδρυτικό μέλος. Οι Πυξ Λαξ ήταν ελληνικό ροκ / εναλλακτικό συγκρότημα, που δημιουργήθηκε το 1989, εμφανίστηκε στη δισκογραφία το 1990, και διαλύθηκε το 2004 . Τα βασικά μέλη του συγκροτήματος ήταν οι Μπάμπης Στόκας, Φιλιππος Πλιατσικας και Μάνος Ξυδούς. Η υπόλοιπη μπάντα ήταν οι Γιώργος Γιαννόπουλος, Νίκος Γιαννάτος, Δήμητρα Καραμπεροπούλου, Άλκης Παπαδόπουλος, Βασίλης Σπυρόπουλος , Παναγιώτης Σπυρόπουλος, Δημήτρης Κανελλόπουλος.

Μετά του ΠΥΞ ΛΑΞ συνεχίζει μόνος του το γοητευτικό ταξίδι της μουσικής.
Γεννήθηκε στην Γερμανία. Ήρθε πολύ μικρός στην Ελλάδα όπου έζησε στην Καλαμάτα μέχρι τα 11 χρόνια του. Μεγάλωσε στο Μενίδι, μια λαϊκή συνοικία της Δυτικής Αθήνας και οι παιδικές μνήμες του είναι φορτωμένες από τη στέρηση των ανθρώπων της γειτονιάς και αντίστοιχα φορτισμένες από την ανατρεπτική θέρμη των ίδιων ανθρώπων.
Το όνομα του Μπάμπη Στόκα έχει συνδεθεί με μεγάλες δισκογραφικές επιτυχίες των ΠΥΞ ΛΑΞ αλλά και εκφραστικές ερμηνείες σε δυναμικά live από τη σειρά εμφανίσεων στη μουσική σκηνή "Δίπλα στο ποτάμι" και τα ταξίδια σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας με αποκορύφωμα την εκπληκτική εμφάνιση του συγκροτήματος το καλοκαίρι του 1997 στο ROCKWAVE FESTIVAL στο γήπεδο του Απόλλωνα στη Ριζούπολη, και τις sold out συναυλίες στο θέατρο του Λυκαβηττού.
Εχει εμφανιστεί επίσης με μεγάλη επιτυχία στη Μεγάλη Βρετανία (στις συναυλίες του γκρουπ στο Λονδίνο, την Οξφόρδη, το Μάντσεστερ και το Κόβεντρυ) καθώς και στην περιοδεία των ΠΥΞ ΛΑΞ στην Αμερική τον Οκτώβριο του 2000.

Τον Μάρτιο του 2001 ο Μπάμπης Στόκας κυκλοφορεί τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο "Πουλιά της νύχτας". Τα υγρά όνειρα που ξυπνάει "ο νοτιάς", "το άρωμα της βροχής", "οι σκιές στο φως" είναι μερικές μονάχα από τις μυρωδιές και τις εικόνες ενός δίσκου που αφουγκράζεται τους ήχους της πόλης και μετράει τις "ανάσες της αγάπης". Στα 13 τραγούδια, υπογράφει τους στίχους και τη μουσική, συν ένα ορχηστικό θέμα που έδωσε και το όνομα στο άλμπουμ.

Το 2004 είναι η τελευταία χρονιά με τους ΠΥΞ ΛΑΞ. Μία μεγάλη περιοδεία πραγματοποιείται σε όλη την Ελλάδα όπου κυριάρχησαν τα έντονα συναισθήματα, η μεγάλη αγάπη του κόσμου, αλλά και τα sold out σε Λυκαβηττό και Θέατρο Γής.

Ο Μπάμπης Στόκας και « οι σχέδιο Γ» (Γιωργος Τολιος και Ασκληπιος Ζαμπετας από ΤΡΥΠΕΣ,Χρηστος Τσαπραζης από ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΑΘΙΑ,Γιωργος θεοδωροπουλος και Νικος Παναγιωτατος από ΠΥΞ ΛΑΞ) δημιούργησαν μαζί το δευτερο προσωπικό άλμπουμ του Μπάμπη Στόκα το οποίο κυκλοφόρησε αρχές Φεβρουαρίου του 2006 από την UNIVERSAL με τίτλο «Στην Άκρη της Γιορτής» και γνωρίσε πολύ μεγάλη επιτυχια.

Το χειμωνα του 2008 ξεκιναει μια σειρα εμφανισεων στην ιστορικη σκηνη του ΖΟΟΜ αλλα και στη ΣΦΕΝΤΟΝΑ
Με ένα προγραμμα που επιλεγει ο ιδιος και ξαφνιαζει με τις εναλλαγες από rock και blues σε εντεχνο,λαικο και ρεμπετικο.
Οι παραστασεις γινονται <<sold out>> και αποτελεσμα είναι ένα διπλο cd με τιτλο <<ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΤΕ ΜΗΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ>> μια φραση που χρησιμοποιει συχνα ο μπαμπης προτρεποντας το κοινο να συμμετεχει ενεργα στο προγραμμα.
ΤΟ cd εχει γινει ηδη χρυσο και συνεχιζει να εχει μεγαλη εμπορικη επιτυχια.

Παραλληλα ο Μπαμπης συμμετεχει σε δισκους κορυφαιων δημιουργων όπως Λευτερης Παπαδοπουλος,
Αλκης Αλκαιος, Δημητρης Παπαδημητριου,Νικος Αντυπας κ.α. με κομματια που σφραγιζει με την ερμηνεια του.